Світовий конгрес українців придбав 25 британських броньовиків для тероборони ЗСУ

Світовий конгрес українців придбав 25 британських броньовиків для тероборони ЗСУ

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) в рамках своєї ініціативи #UniteWithUkraine направив до України першу партію броньовиків FV103 Spartan та FV432 для територіальної оборони ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За словами директора ініціативи Unite With Ukraine Андрія Потічного, «броньований» проєкт було започатковано спільно з командуванням Територіальної оборони у жовтні минулого року. Наразі прибули перші шість машин. Загалом було придбано 25 таких броньовиків, які вже скоро вирушать безпосередньо в зону ведення бойових дій.
Читайте також: СКУ доставив медбатальйону «Госпітальєри» балістичні шоломи

«Ця техніка надважлива, оскільки вона дасть можливість не тільки виконувати оперативні задачі, а також виконає функції медичної евакуації як цивільного населення, так і військовослужбовців у разі термінової необхідності», – наголошує офіцер командування ТРО Олександр Музика, координатор напряму від ТрО.

Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Ігор Танцюра висловив слова вдячності світовому українству.

«Зараз всі українці світу об’єдналися проти тої навали, яка існує сьогодні. Я хотів би висловити слова вдячності всім, хто підтримує та буде підтримувати Територіальну оборону!», – сказав він.

Зауважується, що Світовий конгрес українців в рамках своєї ініціативи #UniteWithUkraine передав понад $40 млн допомоги для ЗСУ та продовжує збирати кошти на підтримку України.

Читайте також: Діаспора посприяла доставці на передову в Україну 10 безпілотників

FV103 Spartan – це гусеничний бронетранспортер британської армії. Легка, швидка та маневрена машина, яка може перевозити до семи осіб. Міцний зварний алюмінієвий корпус з товщиною до 60 міліметрів цього БТР здатен захистити військових від уламків та великокаліберних куль.

FV432 з моменту своєї появи на озброєнні став найпоширенішим броньовиком, який використовувався для транспортування піхоти на полі бою. Ця бронемашина здатна перевозити до дванадцяти осіб.

Нагадаємо, у грудні 2022 року Ігор Танцюра відзначив президента Світового конгресу українців Павла Ґрода почесною грамотою та висловив слова вдячності за кампанію СКУ UniteWithUkraine, яка збирає кошти та купує спорядження для мужніх воїнів, які боронять Україну.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-