Громадські організації Африки готують листи генсеку ООН на підтримку України

Громадські організації Африки готують листи генсеку ООН на підтримку України

Укрінформ
Громадські організації португаломовних країн Африки в контакті з українською діаспорою Португалії готують відкриті листи до генерального секретаря ООН на підтримку України та із засудження російської агресії.

Про це розказав в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу керівник Спілки українців Португалії, регіональний віцепрезидент СКУ Павло Садоха.

«Ми проводимо в Португалії спільні мітинги з демократично налаштованою іранською громадою. Також співпрацюємо з організаціями в португаломовних африканських країнах. Підкреслю, це не українські товариства, а місцеві – в Анголі, Мозамбіку, зараз долучається Південно-Африканська Республіка», – розказав Садоха.

За його словами, громадські організації зазначених країн зараз готують, консультуючись з українською діаспорою Португалії, спільний лист до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша з висловленням протесту проти російської агресії в Україні.

Поки інтерв’ю з Садохою готувалося до видання, прийшли зразки таких звернень. Наприклад, відкритий лист Гутеррешу від AAECS, Африканської організації студентів соціальних наук (базується в Анголі).

Садоха надав Укрінформу копію листа. В ньому зазначено, що президент рф путін розв’язав «несправедливу і жахливу війни лише через свої амбіції розширювати тоталітарну імперію». Нещодавній візит глави МЗС рф сергія лаврова у країни Африки автори листа розцінюють, «як спробу переконати керівників наших урядів, що Україна і Західний світ винні в економічних проблемах, які зараз переживають деякі країни на Африканському континенті».

«Насправді, все навпаки. Це росія винна у теперішній світовій економічній і політичній кризах через свою політику агресії і бажання нав’язати світові нову глобальну війну. І якщо зараз всім світом не зупинити це зло, то ситуація буде тільки погіршуватися. Багато з наших народів знають, що таке війна та її наслідки. Ми не хочемо, щоб ми та наші діти знову це переживали», – підкреслюють автори листа.

Відкритий лист з подібним змістом також направлений від AAECS – у всесвітню Спільноту африканської діаспори.

Як повідомляв напередодні Укрінформ, Регіональний віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній Європі, голова Спілки українців Португалії Павло Садоха попередив про активізацію у західних країнах масової операції московської пропаганди «Ми за мир!». Мета якої поширювати наративи про нібито втому від розв'язаної росією війни проти України та її «мирне» врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-