У Торонто діаспора провела концерт, присвячений українським біженцям

У Торонто діаспора провела концерт, присвячений українським біженцям

Фото, відео
Укрінформ
У Торонто відбувся концерт «Перше Різдво далеко від Батьківщини», присвячений українським біженцям, які святкували своє перше Різдво в Канаді після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Про це Укрінформу повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конгресу українців Канади – відділ Торонто Хав'єр Апонюк Савич.

Культурний захід відбувся у День Соборності у соборі-базиліці Святого Михаїла, що зі своєю неоготичною архітектурою, ідеальною акустикою та  місткістю 1600 осіб, був переповнений та тепло прийняв всіх присутніх.

Під час концерту хор «Веснівка» й Український чоловічий камерний хор Торонто виступали разом з Українською капелою бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка та Хором Школи Святого Михаїла. Їх репертуар включав колядки українською, англійською, і навіть латинською мовами, зокрема «UBI CARITAS».

Двогодинний концерт транслювався в прямому ефір. Під час заходу тривав збір коштів шляхом добровільних пожертвувань, які частково підуть на гуманітарну допомогу Україні.

Організатори висловили особливу подяку Його Еміненції Томасу Кардиналу Коллінзу за те, що він відкрив двері базиліки собору Святого Михаїла для цього концерту.

Нагадаємо, українська громада подякувала Канаді за рішення щодо безоплатної передачі Україні 200 броньованих автомобілів.

Фото: Ukrainian Bandurist Chorus / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-