Українська діаспора Португалії закликала Генсека ООН виключити рф з Радбезу організації

Українська діаспора Португалії закликала Генсека ООН виключити рф з Радбезу організації

Укрінформ
Спілка українців у Португалії надіслала лист Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу з вимогою виключити росію з Ради безпеки ООН.

Про це Укрінформу повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

«Сьогодні путін використовує ООН виключно як трибуну для власної пропаганди. Росія порушила всі угоди, які гарантували мир. Пане Генеральний секретар ООН! Ви маєте всі правові аргументи, щоб офіційно нагадати, що росія формально не є членом Ради Безпеки ООН. Після розпаду СРСР вона привласнила собі це право односторонньо, як і багато іншого. Настав час виключити росію з цієї міжнародної інституції, яка має цілі добиватися миру між народами, а не легалізовувати агресію безальтернативним голосуванням», – ідеться в листі.

Читайте також: У Португалії українці провела мітинг проти прихильників російського фашизму

У спілці висловили переконання, що ізоляція росії від міжнародних інституцій, безумовно допоможе самому російському народу усвідомити, що вибір загарбницької війни є для нього неправильним вибором.

Також у спілці нагадали, що Португалія гостинно прийняла десятки тисяч українців, та подякували за допомогу.

«Від початку широкомасштабного російського вторгнення ми ще раз переконалися, що Португалія є країною, яка знає, як допомагати тим, хто цього потребує і тому ми публічно дякуємо всім португальцям та іншим народам, які стали на боці українців», – ідеться в листі.

Нагадаємо, 29 грудня українці провели в Лісабоні мітинг під посольством росії в Португалії, щоб підтримати ініціативу міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби щодо виключення рф з Ради безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-