СКУ вшановує захисників і захисниць України

СКУ вшановує захисників і захисниць України

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) разом з українцями та друзями України в усьому світі вшановує українських воїнів з нагоди Дня захисників і захисниць України й одного з найбільших і найважливіших в Україні християнських свят – Покрови Пресвятої Богородиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СКУ.

«Сьогодні, коли Збройні Сили України героїчно захищають Україну та всю Європу від жахливої російської орди, відзначення Дня захисників та захисниць є особливо важливим для кожного українця. Ми вітаємо безстрашних українських захисників та вшановуємо усіх хоробрих чоловіків та жінок, які віддали свої життя за свободу та незалежність України», – йдеться у привітанні.

Президент СКУ Павло Ґрод зауважив, що ніколи у сучасній історії України українці не були настільки згуртованими довкола своєї країни та війська, як сьогодні.

«Цього дня ми вкотре закликаємо світ згуртуватись довкола України та її мужніх захисників задля захисту демократії та наших базових цінностей у війні проти смертельного російського імперіалізму. Спільно ми нарешті покладемо край російській агресії – раз і назавжди!», – заявив він.

Читайте також: СКУ закликав до потужної глобальної відповіді на ракетні удари росії по Україні

Також в СКУ нагадали, що традиційно з найдавніших часів саме Пресвята Богородиця вважається покровителькою українського війська, а традиція відзначення цього свята сягає корінням щонайменше ХІІ століття.

Цього року 14 жовтня також відзначається 80 років від часу заснування Української Повстанської Армії (УПА), котра у роки Другої світової війни боролась за незалежність України як проти нацистської Німеччини, так і проти Радянського Союзу. Заснована у 1942 році, УПА продовжувала збройний спротив радянській владі аж до початку 1960-х рр.

Читайте також: СКУ закликав НАТО підтримати прискорене надання членства для України

«Славетна історія Української Повстанської Армії та її боротьби за незалежність України вкотре нагадує нам про стійкість, наполегливість та хоробрість українських людей. Навіть у найтемніший час своєї історії українці були готові скоріше пожертвувати власним життям за свободу, ніж схилити голову перед окупантами та прийняти рабство», – заявив президент СКУ.

Павло Ґрод додав, що якби Путін розумів справжню історію України, то ніколи б не розпочав проти неї війни, бо українці – мужні люди, і ніколи не підкоряться росії.

Принагідно СКУ закликав кожного, хто підтримує свободу та демократію, долучатися до благодійної кампанії #UniteWithUkraine та надсилати свої пожертви на Unite With Ukraine.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Світового конґресу українців, співголова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів записав напередодні Дня захисників і захисниць України відеозвернення зі словами підтримки українським воякам і воячкам. 

Нагадаємо, День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-