У Кракові відбувся концерт чоловічого хору Об’єднання українців Польщі «Журавлі»

У Кракові відбувся концерт чоловічого хору Об’єднання українців Польщі «Журавлі»

Фото
Укрінформ
У Краківській філармонії відбувся урочистий концерт репрезентативного чоловічого хору Об’єднання українців Польщі (ОУП) «Журавлі» (Żurawli) з нагоди 50-ї річниці творчої діяльності колективу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Кракові. 

Перед початком концерту до хористів та присутніх у залі філармонії звернувся з вітальним словом Генеральний консул України у Кракові В’ячеслав Войнаровський, який також вручив хору «Журавлі» Подяку ГКУ в Кракові за вагомий, багаторічний внесок у збереження національної ідентичності українців у Польщі, а також популяризацію української культурної спадщини.

Привітали колектив та виступили із промовами заступник голови Об’єднання українців Польщі Андрій Комар та голова Краківського кола ОУП Андрій Олійник Związek Ukraińców w Polsce - Kraków/ Об'єднання Українців в Польщі - Краків.

Крім того, з нагоди 30-річчя ОУП відбулась церемонія вручення А. Комаром та А. Олійником почесних грамот Об’єднання українців Польщі: колективу хору «Журавлі» в особі його диригента і керівника Ярослава Вуйцика, а також Генеральному консулу України в Кракові В’ячеславу Войнаровському, а також низці відомих українських духовних і громадських діячів Кракова: о.Петру Павлище, с.Любомирі Чабан, Роману Любінецькому, Марії Шлянта, Маргариті Цюрик, Марії та Ігорю Юзв’якам, Олександрі Михайленко, Роману Качмару, Ользі Кіх-Маслей, Ярославу Міхалику, Божені Зінкевич-Томанек (посмертно), яку отримав її чоловік – Кристіан Томанек.

«Під час блискучого та незабутнього виступу «Журавлів», українській спільноті Кракова, а також польській громадськості були на високому рівні вокальної майстерності представлені унікальні твори з пісенної скарбниці Українського Народу», – йдеться в повідомленні.

У ГКУ додали, що на заході були присутні офіційні представники Краківської міської ради та Малопольської воєводської адміністрації.

Нагадаємо, у Кракові з нагоди першої річниці Українського дитячого аматорського театру оригінального жанру «New Day» відбувся показ спектаклю «Леся Українка», а також постановки «Дівчата захисниці» та «Як козаки писали листа ворогам України». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-