У Румунії діаспора організувала фестиваль «День міжетнічної культури»

У Румунії діаспора організувала фестиваль «День міжетнічної культури»

Фото
Укрінформ
Тіміськa філія Союзу українців Румунії організувала в селах Джармата та Мала Реметя фестиваль «День міжетнічної культури», у якому взяли участь художні колективи не лише з Тіміського повіту, а й з Караш-Северінського і Марамуреського регіонів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Союзу українців Румунії.

За повідомленням, у заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, голова Тіміськoї філії CУР Юрій Глеба, шкільна інспекторка з української мови у Тіміському повіті Марія Сабо Кондрей, член Ради CУР Iван Рекало, група біженців з України.

Зауважується, що почесним гостем фестивалю був голова Союзу українців Румунії, депутат Микола Мирослав Петрецький, який також провів зустрічі з членами Тіміськoї філiї CУР і представниками українських переселенців, які зараз оселилися в західній частині Румунії.

«Серед обговорюваних тем – освіта українською мовою, від дошкільного віку до вищих навчальних закладів», – ідеться в дописі.

Нагадаємо, Сату-Марська філія Союзу українців Румунії (СУР) організувала захід «Дружба без кордонів», у якому взяли участь представники діаспори, а також діти та їхні батьки з України, що полишили батьківщину через напад росії.

Фото: Cоюз Українців Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-