Танцюристи з України виступили на благодійному концерті у Японії

Танцюристи з України виступили на благодійному концерті у Японії

Укрінформ
У місті Саяма префектури Сайтама на підтримку українського народу відбувся благодійний концерт, на якому виступила пара артистів балету, що евакуювалися з України до Японії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила всесвітня служба японської громадської медіаорганізації NHK – NHK World-Japan.

Міе Наґасава, учасниця української балетної трупи, та її чоловік, українець Євгеній Петренко, врятувались до Японії безпосередньо перед військовим вторгненням Росії у лютому цього року.

4 червня Міе Наґасава та її чоловік Євгеній Петренко вперше з часу евакуації виступили зі сценою зі «Сплячої красуні» на благодійному концерті у підтримку України, який організували знайомі Наґасави.

Читайте також: У Японії провели демонстрацію за мир в Україні

На виставу також були запрошені українці, що евакуювались до префектури Сайтама.

Пан Петренко отримав великий раунд оплесків, коли привітав присутніх японською мовою, сказавши «Дякую за підтримку України».

Після виступу пані Наґасава сказала: «Я сповнена вдячності тим, хто нас підтримував. Сподіваюся, ця енергія дійде до України.

Кошти від виступу будуть передані Японському Товариству Червоного Хреста для гуманітарної допомоги в Україні.

Нагадаємо, з початку російського вторгнення в Україну влада Японії дозволила в’їзд 800 евакуйованим українським біженцям. 

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-