Діаспора зібрала українськомовну бібліотеку у Йорданії

Діаспора зібрала українськомовну бібліотеку у Йорданії

Фото
Укрінформ
Громадська організація «Українська Хата в Йорданії» зібрала українськомовну бібліотеку, що налічує понад три сотні книг різноманітних жанрів для дітей і дорослих.

Як передає Укрінформ, про це «Українська Хата в Йорданії» повідомила у Фейсбуці.

Зауважується, що ідея створення та повна реалізація цього проєкту належить Лідії Білик. Книги збиралися з січня 2021 року, і вже восени того самого року були доставлені в Йорданію.

Так, з домашніх бібліотек в Україні до Йорданії прибуло 264 книжок. Також до поповнення бібліотеки долучилося й посольство України, яке ще торік передало до фонду бібліотеки понад 60 примірників книг.

«Станом на сьогодні бібліотека налічує понад три сотні книг різноманітних жанрів. Більшість книг, звичайно, дитячі, бо на початку, мріяли зібрати літературу хоча б для дітей громади. Але наші добрі люди, українці, надсилаючи книги для діток, – не забули і про дорослих», – ідеться в дописі.

«Українська Хата в Йорданії» подякувала всім, хто долучився до створення бібліотеки. Окрему подяку висловлено авіакомпанії «Браво», яка власним коштом доправила до Йорданії понад 75 кілограмів українських книжок.

Бібліотека працюватиме щосуботи.

Зауважимо, що 28 травня для дітей та дорослих української громади відчинив свої двері культурно-освітній центр «Українська Хата в Йорданії», де всі охочі матимуть змогу вивчати українську мову, відвідувати уроки малювання та вокалу.

Нагадаємо, у Посольстві України в Йорданії відкрили меморіальну дошку, присвячену видатній українській поетесі та письменниці Лесі Українці.

Фото: Ukrainian House in Jordan / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-