Владика УГКЦ узяв участь в благодійному заході на підтримку України Австралії

Владика УГКЦ узяв участь в благодійному заході на підтримку України Австралії

Фото
Укрінформ
У парафії успіння Пресвятої Богородиці в Ардірі (Австралія) відбувся концерт задля збору коштів на підтримку України, на який завітав Владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті інформресурсу УГКЦ.

Зазначається, що тепер у Мельбурні й інших містах Австралії та Нової Зеландії часто відбуваються різні заходи зі збору коштів на підтримку України.

«Усі присутні мали нагоду поласувати смачними варениками, борщем та ковбасками, а також потішити себе домашніми солодощами. Парафіяни готувалися, щоб усе вийшло смачне, корисне та у достатній кількості. За день до заходу наліпили 900 вареників та зварили 35 літрів борщу; спекли декілька кошиків булочок, рогаликів, хрустиків та інших смаколиків. Першими закінчились, звичайно ж, вареники, проте ніхто з присутніх не повернувся додому голодним», – розповіли в УГКЦ.

За повідомленням, окрім, смачної поживи для тіла – усі присутні «підживилися» поживою для душі. У виконанні Симона Когута, Олега Левкута та о. Андрія Микитюка пролунали як народні, так і естрадні пісні. Концерт розпочався піснею «Ой у лузі червона калина», яка за час війни знову стала популярною та лунає по цілому світі у виконанні різних груп. Свою лепту в атмосферу вніс Мирон Гусяк, який заграв на акордеоні відомі народні пісні. Як завжди чудово виступив юнацький склад танцювальної групи «Легенда», запрезентувавши присутнім виконання двох танців.

Закінчення концерту відбулося гучним співом пісні «Лента за лентою», яку вивчили усі присутні. Окрім місцевих жителів, австралійців та українців, на захід приїхали і тимчасово переселені українці з Сумів, Харкова, Броварів, Львівщини та Тернопільщини.

На завершення о. Андрій Микитюк, адміністратор парафії, щиро подякував усім, хто підготував цю подію, а особливо тим, хто прийшов і своєю присутністю та щедрими фінансовими пожертвами висловив свою підтримку Україні.

Нагадаємо, владика Української греко-католицької церкви Микола Бичок відслужив Архиєрейську святу літургію для української скаутської організації «Пласт» Станиці Вікторії, члени якої зібралися разом, щоб відсвяткувати свято свого покровителя – великомученика Юрія.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну.  Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-