В одному з найстаріших міст Данії діаспора провела День української культури

В одному з найстаріших міст Данії діаспора провела День української культури

Фото
Укрінформ
В одному з найстаріших міст Данії українська громада провела День української культури – на вулицях Роскілле звучала українська музика, лунала українська мова, майоріли вишиванки та синьо-жовті прапори.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Асоціація Українців Данії / Association af Ukrainere i Danmark.

 Захід був організований за ініціативи Українського клубу в Роскілле філіал Ластовка / Ukrainsk klub i Roskilde afdeling af Lastivka і завдяки підтримці Муніципалітету Роскілле та Byens hus – Roskilde, а також спільними зусиллями всіх волонтерів.

На ярмарку, що відбувся у рамках днів України, можна було придбати патріотичні смаколики, автентичні львівські ляльки-мотанки, вироби з бісеру, а ще вишиванки від «Україна для тебе».

Читайте також: У Данії перед посольством рф лунав гімн України

«Діти теж були в захваті і від майстер-класів, і від аквагриму і від запальних танців. А ще всіх зачарували звуки рідної нам бандури та приголомшило виконання пісень українською мовою данського гурту Mod Solen, який завжди підтримує нас своїми голосами!», – йдеться в дописі.

Зауважується, що велика частина вторгованих коштів буде використана для потреб ЗСУ. Охочі також можуть долучитися, перевівши будь-яку суму на спеціальний рахунок Ukrainsk klub i Roskilde afdeling af Lastivka за номером MobilePay 836503.

Нагадаємо, у квітні Українсько-данський молодіжний дім разом з партнерськими організаціями провів у Копенгагені триденний фестиваль «Українські дні», який дозволив зібрати кошти на гуманітарні потреби жертв російської війни в Україні.

Фото: Association af Ukrainere i Danmark, Ukrainsk klub i Roskilde afdeling af Lastivka / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-