У столиці Данії відбувся фестиваль «Українські дні»

У столиці Данії відбувся фестиваль «Українські дні»

Фото
Укрінформ
Українсько-данський молодіжний дім разом з партнерськими організаціями провів у Копенгагені триденний фестиваль «Українські дні», який також дозволив зібрати кошти на гуманітарні потреби жертв російської війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в Королівстві Данія

За повідомленням, данські організації залучили переміщених осіб з України до проведення фестивалю, який продемонстрував мужність, гідність і силу духу українського народу. Українська культура – театр, література, мистецтво і навіть кулінарія привернули увагу мешканців столиці Данії. Українці, які були вимушені залишити свої домівки в Україні, рятуючись від війни, опинилися в Данії і принесли з собою частинку України – її величну історію, культуру і мистецтво.

«Протягом трьох днів фестивалю кожний охочий мав змогу вчергове переконатися, що саме Україна є колискою свободи, віри та справедливості. Творчі майстер-класи, кінопокази, поезія болю, музика звитяги та багато інших сторінок творчого протистояння України російській навалі», – наголосили у диппредставництві.

Зауважується, що одним з потужних культурних заходів став концерт українських професійних музикантів, які тимчасово перебувають на території Данії. Неперевершена музика українських композиторів у виконанні Анастасії Кишковської, Наталії Гордєєвої, Софії Матюк і данки українського походження Елізабет Нільсен вчергове довела, що культурний вплив потужніший від усіх ракет, бомб та снарядів.

Як зазначив радник Посольства України в Данії Юрій Романчук, «це важливий внесок, спрямований на те, щоб краще зрозуміти нашу країну. Щоб переконатися, що Україна належить до сім’ї європейських народів за духом, культурою, менталітетом та спільною історією. Це також спроба через призму культури подивитися на фундаментальні загальнолюдські цінності, які сьогодні захищає Україна».

Нагадаємо, у Данії українці влаштували акцію пам'яті всіх дітей, загиблих у війні з російськими агресорами, під час якої під посольством росії в Копенгагені близько 100 разів прозвучав гімн України. 

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: denmark.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-