СКУ планує закупити військове спорядження для 100 тис. захисників України

СКУ планує закупити військове спорядження для 100 тис. захисників України

Укрінформ
Світовий конгрес українців (CКУ) хоче закупити військове спорядження для щонайменше 100 тис. захисників України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу зазначив президент СКУ Павло Ґрод.

Як розповів Ґрод, Світовий конгрес українців створив проєкт “Unite with Ukraine” (unitewithukraine.com) і фокусує увагу на закупівлі захисного спорядження: бронежилетів, касок, тепловізорів.

За його словами, до кінця березня СКУ зібрав 20 млн доларів, і 75% цієї суми вже витрачено на закупівлю спорядження, яке направляється в найгарячіші точки України.

Читайте також: Павло Ґрод, президент Світового конгресу українців

“У Польщі ми створили логістичний центр СКУ, відтак активно співпрацюємо з підрозділами тероборони, Міноборони, МВС України та іншими офіційними установами. До кінця березня ми закупили 10 тис. бронежилетів, 6 тис. касок, більш як 100 тис. турнікетів. Утім, це лише початок. Наша мета – зібрати найближчим часом у 10 разів більшу суму, щоб можна було купити повне спорядження для щонайменше 100 тис. захисників України”, - наголосив Ґрод.

Читайте також: СКУ придбав обладнання для потреб тероборони України

За його словами, СКУ намагається бути гнучким і відповідати також і на інші потреби українського війська. Зокрема, Конгрес також закуповував паливо для потреб української армії.

Ґрод також зауважив, що українська діаспора збирає кошти на різні проєкти. Наприклад, Канадсько-Українська фундація зібрала до кінця березня майже 30 млн доларів фінансової підтримки для України. Він підкреслив, що українські громади по всьому світі дуже активно працюють, а СКУ намагається їм допомогти, координувати роботу, щоб гуманітарна допомога швидко доходила до своїх адресатів.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Війська агресора обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-