ЄКУ закликав міжнародні організації зібрати докази воєнних злочинів росії

ЄКУ закликав міжнародні організації зібрати докази воєнних злочинів росії

Укрінформ
Європейський конгрес українців (ЄКУ) закликав Міжнародний кримінальний суд і міжнародні організації направити свої місії до Бучі та інших звільнених міст і сіл Київської області, щоб у співпраці з правоохоронними органами України ретельно зібрати всі докази воєнних злочинів росії.

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на фейсбук-сторінці ЄКУ.

Читайте також: Євросоюз в ООН: Різанина в Бучі викриває справжню суть війни росії проти України

Зауважується, що Міністерство закордонних справ України вже направило відповідний запит до Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, у лютому Європейський конгрес українців у зв’язку зі збройною агресією рф проти України виступ із заявою від імені української спільнот Європи, у якій засуджує війну росії проти України. 

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Після визволення Ірпіня, Бучі, Гостомеля та всієї Київської області у містах і селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-