У Римі активісти закликали світ зупинити путінську війну в Україні

У Римі активісти закликали світ зупинити путінську війну в Україні

Фото
Укрінформ
У Римі на площі Республіки відбулася чергова масштабна маніфестація на підтримку України, учасники якої закликали світ зупинити путінську війну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Італії.

За повідомленням, близько двох сотень активістів як українських, так й італійських вийшли на площу з гаслами «Зупиніть Путіна!» та «Поверніть мир в Україну».

«Маніфестанти закликали світ не закривати очі на злочини проти людства, які скоїли російські військові в Україні, а саме: масові зґвалтування жінок та дітей, масові вбивства та катування мирного населення, грабежі та мародерство», – поінформували у диппредставництві.

Крім того, інтернаціональна спільнота звернулася до італійських компаній з проханням вийти з російського ринку і припинити фінансувати військові правопорушення росіян проти народу України.

У Посольстві додали, що італійські активісти заявили про свою незмінну підтримку української незалежності та суверенітету.

Нагадаємо, наприкінці березня у Римі тисячі активістів вийшли на проукраїнський мітинг на одній із центральних площ, щоб сказати своє рішуче «Ні» міжнародним компаніям, що продовжують свій бізнес в росії.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-