Про легендарних українців у спорті та їхні перемоги розповість оновлений «Спортивний родовід»

Про легендарних українців у спорті та їхні перемоги розповість оновлений «Спортивний родовід»

Укрінформ
Про українців – легенд спорту та їхні переможні історії відтепер можна дізнатися в  оновленому онлайн-часописі «Спортивний родовід».

Про це повідомляється на сторінці Свiтового конґресі українців (СКУ) в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Місія журналу – збереження історії тіловиховання, спортивного та олімпійського руху як національної пам’яті України», - йдеться у дописі.

Як зазначається на сайті видання, тут можна знайти цікаву інформацію про історію українського та світового спорту, спорт в діаспорі, видатних українських спортсменів тощо.

«Завдяки журналу «Спортивний родовід» тисячі українців мають чудову нагоду знати історію, щоб здобувати перемогу! Завдяки журналу в кожному куточку світу, де є бодай один українець, знатимуть й передаватимуть свої знання нащадкам для збереження історії українського тіловиховання, спортивного та олімпійського руху як національної пам’яті», - повідомляється на сайті часопису.

«Спортивний родовід» видається щомісяця і поширюється в Україні та закордоном, його гасло: «Історію знаєш – перемогу здобуваєш!», повідомляється на сайті Центрального державного архіву зарубіжної україніки (ЦДАЗУ).

Основними рубриками журналу є: Україна, діаспора (УСЦАК, СКУ, СУМ, Пласт, Сокіл, Просвіта та інші громадські та молодіжні інституції закордонного українства) та світ. Як зауважується, у них друкуються унікальні статті на основі першоджерел та невідомих фактів, подій, постатей, про яких інформація публікується вперше.

Читайте також: Стрічка «UKE / ЮКІ - Історія перемог вільних українців» вийшла в онлайн-прокат

Партнерами онлайн-журналу є Національний олімпійський комітет України, Комісія НОК України «Закордонне українство», Українська Спортова Централя Америки й Канади, Український музей спорту та Зала слави (США), Спілка української молоді, Центральний державний архів зарубіжної україніки (Україна), Музей української діаспори (Україна), Український музей-архів у Клівленді (США), Українське культурне товариство «Просвіта» (Аргентина), Інститут досліджень української діаспори (Україна), ВГО «Сокіл» (Україна), МГОУ «Четверта хвиля» (Канада), УСВТ «Чорноморська Січ» (США), Товариство історії фізичного виховання і спорту України, Загін «Червона калина» НСУО Пласт, Федерація плавання України, Федерація лижного спорту України, Федерація регбі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-