В ЮНЕСКО триває прийом номінацій у конкурсі на здобуття премії за досягнення в галузі освіти жінок

В ЮНЕСКО триває прийом номінацій у конкурсі на здобуття премії за досягнення в галузі освіти жінок

Укрінформ
В ЮНЕСКО триває прийом номінацій для участі у конкурсі на здобуття премії ЮНЕСКО за досягнення у галузі освіти дівчат і жінок.

Про це повдіомляється на сайті Постійного представництва України при ЮНЕСКО.

Як зазначається, «премія, заснована Виконавчою радою ЮНЕСКО у жовтні 2015 року, безпосередньо сприяє досягненню Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року, зокрема, ЦСР 4 (Забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх) та ЦСР 5 (Забезпечення ґендерної рівності, розширення прав і можливостей усіх жінок та дівчаток)».

Пермія також підтримує глобальні пріоритети ЮНЕСКО, включені до Середньострокової стратегії ЮНЕСКО на 2014-2021 рр., Плану дій щодо забезпечення ґендерної рівності на 2014-2021 рр. (GEAP II) і Стратегії ЮНЕСКО щодо ґендерної рівності в освіті та через освіту на період 2019-2025 рр.

Читайте також: Українську молодь запрошують до участі у Всесвітньому конкурсі коротких оповідань

Вперше премія була присуджена у 2016 році.

Вона складається з двох щорічних нагород у розмірі 50 000 доларів США для кожного лауреата на підтримку їхньої постійної діяльності та спрямована на вшанування і демонстрацію видатних проєктів, які здійснюються окремими особами, групами або організаціями, що сприяють просуванню освіти дівчат і жінок.

Кандидатури мають бути подані до Секретаріату ЮНЕСКО через онлайн-платформу (англійською або французькою мовою) до 26 травня 2020 року.

Детальнішу інформаці про премію, її Статут та критерії відбору можна прочитати тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-