В Дубліні відбулася виставка картин українських воїнів-ветеранів АТО

В Дубліні відбулася виставка картин українських воїнів-ветеранів АТО

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Ірландії днями презентували роботи українських воїнів – ветеранів АТО у рамках благодійної виставки «У серці Єдина мета – захист Вітчизни!».

Про це написав організатор заходу, голова Асоціації українців Республіки Ірландії Микола Круцик у Facebook.

«У Дубліні з нагоди Дня Незалежності України проходила художня виставка картин захисників України. Зокрема, були представлені картини, написані українськими воїнами, які постраждали, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії», - йдеться у дописі.

Зазначається, що упродовж заходу відвідувачі придбали 22 картини. Отримані кошти будуть передані авторам картин на лікування та реабілітацію.

Як повідомляється на сторінці Міністерства у справах ветеранів України у Facebook, у рамках виставки в Дубліні було представлено понад 200 робіт ветеранів війни на Донбасі. Цей захід став черговим етапом великого проєкту «Стежками війни» з реабілітації військових, які зазнали поранень на війні.

Зазначається, що у Клеванському госпіталі для ветеранів, бійці, проходять лікування та реабілітацію, зокрема за допомогою арт-терапії. Там вони вчаться малювати і створювати справжні мистецькі витвори. Виставка їхніх робіт вже була презентована в низці міст України та закордоном. 

«Тема виставки - актуальна ситуація в Україні, війна, як українці ставляться до неї. Твори належать солдатам, які прибули з різних куточків України, які вистраждали своє бачення історичної правди. Вони у важкому стані, але не падають духом, не здаються. Їх надихає мистецтво, воно допомагає їм одужувати, зміцнює волю до життя», - зазначили організатори виставки – ірландці українського походження. 

Як відомо, виставка «Стежками війни» раніше відбулася в Україні та Великій Британії. Після Ірландії експозицію прийматиме Франція.

Фото, відео: Mykola Krutsyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-