Українська діаспора в Австралії сприяє зростанню популярності України на континенті – Посол

Українська діаспора в Австралії сприяє зростанню популярності України на континенті – Посол

Укрінформ
Українська діаспора в Австралії сприяє зростанню популярності України на «зеленому континенті».

Про це в інтерв’ю газеті «Голос України» розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австралії Микола Кулініч.

«Популярність (України – ред.) зростає, і з багатьох причин. По-перше, цьому дуже сприяє українська діаспора, яку в країні вважають однією знайуспішніших з точки зору впливу на розвиток суспільства», - сказав Посол.

Він зазначив, що питання імміграції, міграції взагалі болюче для Австралії, де, за словами дипломата, зараз найжорсткіша у світі візова політика.

Водночас, як зазначив Микола Кулініч, до наших іммігрантів зовсім інше ставлення. «Українські повоєнні іммігранти фактично розбудовували тодішню Австралію. Ці люди приїхали, починаючи з 1947 року. Вони працьовиті, були зацікавлені піднятися на новому місці, добре організовані, дисципліновані. Тому до нашої діаспори ставляться з повагою. Імідж України взагалі дуже позитивний», - розповів Посол.

Він зазначив, що український національний одяг, вінки, писанки незмінно викликають інтерес у суспільстві. «Днями ми провели в Канберрі, в Національній галереї Австралії, презентацію українського одягу з колекції українців Австралії, з усіх регіонів. Це був фурор. Прийшов дипломатичний корпус, було дуже багато відвідувачів. Планується випустити спеціальний календар», - розповів дипломат.

Читайте також: Юним українцям в Аделаїді розповіли про українську імміграцію до Південної Австралії

Посол також наголосив на допомозі з боку української діаспори Батьківщині. «А як діаспора допомагає Україні! Ніколи не забуду, як вони зустріли наших ветеранів АТО на Іграх нескорених. Ледве не на руках носили. У хлопців сльози були на очах. Бо для австралійських українців вони — герої України. Не ті, часів Другої світової війни, про яких пісні співають. А ті, що живуть зараз, поруч. Красиві, молоді, з великою жагою до життя. Була хвиля такого підйому, такої популярності України тут. Просто пишаюся», - зазначив дипломат.

На його думку, так формується імідж, і Посольство теж до цього долучається. «Це так звані заходи публічної дипломатії, які насправді роблять дуже багато для популяризації країни», - вважає Посол.

Микола Кулініч також повідомив про успішну співпрацю австралійських ЗМІ з українськими, що сприяє більшій обізнаності наших співвітчизників і загалом австралійського суспільства з тим, що сьогодні відбувається в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-