Бібліотекарі наповнюватимуть українську Вікіпедію

Бібліотекарі наповнюватимуть українську Вікіпедію

Укрінформ
Українські бібліотекарі наповнюватимуть публікаціями Вікіпедію.

Відповідний меморандум про співпрацю підписали у понеділок, 22 квітня, виконуючий обов’язки директора Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого Олег Сербін і голова правління ГО «Вікімедіа Україна» Ілля Корнійко під час пресконференції в Укрінформі.

«Багато з моїх колег-бібліотекарів уже не перший рік наповнюють Вікіпедію, а також модерують цю справу. Цей досвід потрібно масштабувати і поглиблювати, тому ми виступили з пропозицією співпраці на більш професійних рейках, щоб це не було ініціативою одного бібліотекаря, а щоб спільно далі рухати цю світлу справу», - сказав Сербін.

За його словами, співпраця відбуватиметься на громадських засадах як підвищення кваліфікації бібліотекарів. Для початку планується навчити навичкам наповнення Вікіпедії низку бібліотекарів, які надалі стануть наставниками у цій справі для своїх колег.

Читайте також: Розпочався четвертий марафон з написання текстів про українську культуру у Вікіпедії

Сербін висловив сподівання, що така співпраця наповнить Вікіпедію та покращить рівень бібліотечних інформаційних працівників у роботі з онлайн-ресурсами і створенні якісного контенту.

Наразі в Україні діє близько 13 тис. бібліотек, а також велика є кількість університетських наукових бібліотек, поінформував Сербін.

Своєю чергою представник ГО «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич розповів, що протягом останнього місяця в Україні було створено 4 тис. 800 статей. За цим показником Україна знаходиться на 10-му місці в світі.

Читайте також: Фейки ворога треба швидко розбивати фактами - журналіст

Загалом за числом статей у Вікіпедії Україна посідає 14-те місце в світі, а за розміром бази даних - 12-те місце в світі, що свідчить про високий рівень.

Нагадаємо, т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв повідомив, що в Україні планують будівництво нових та модернізацію вже наявних сховищ для евакуації та збереження культурних цінностей під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-