На Каннському кінофестивалі у травні запрацює Український павільйон

На Каннському кінофестивалі у травні запрацює Український павільйон

Укрінформ
Український національний павільйон відкриє свої двері на 77-му щорічному Каннському кінофестивалі, який пройде з 14 по 25 травня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

“З 2008 року ми стійко представляємо українську кіноіндустрію на кіноринку Каннського кінофестивалю, демонструючи світові нашу культуру та ідентичність. Український національний павільйон у Каннах, як і багато років поспіль, буде представляти Україну під час 77-го Каннського міжнародного кінофестивалю”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Два українські фільми візьмуть участь у кінофестивалі в Німеччині

У Держкіно зазначили, що у цей складний час, ми продовжуємо боротьбу за культурну незалежність України, зберігаючи віру в те, що український голос повинен бути почутим у світі, а українські фільми повинні бути поміченими на міжнародних майданчиках.

“Запрошуємо всіх представників кіноіндустрії до співпраці з нашим павільйоном на кіноринку Marché du Film”, - додали в агентстві.

Пропозиції приймаються до 20 квітня 2024 року за наступними адресами електронної пошти: theukrainianpavilion@gmail.com, baranova@usfa.gov.ua.

Читайте також: Документальний фільм про евакуацію українців переміг на кінофестивалі у Вільнюсі

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня на пресконференції в Парижі організатори оголосили офіційну програму 77-го Міжнародного кінофестивалю в Каннах, в тому числі список фільмів, що змагатимуться за Золоту пальмову гілку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-