В Україні розробили рекомендації щодо створення безбар’єрного простору в публічній бібліотеці

В Україні розробили рекомендації щодо створення безбар’єрного простору в публічній бібліотеці

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого розробило рекомендації щодо створення безбар’єрного простору у публічній бібліотеці.

Про це повідомляє пресслужбаМКІП, передає Укрінформ.

"Протягом 2023-2024 року Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого провело низку комунікативних заходів для українських публічних бібліотек щодо політики безбар’єрності та недискримінації. Результатом цієї роботи стали Методичні рекомендації з питань створення безбар’єрного простору у публічній бібліотеці, які розробила НБУ як головний методичний центр для обласних універсальних наукових бібліотек та публічних бібліотек України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рекомендації покликані допомогти книгозбірням будувати свою роботу відповідно до законодавства та нормативів у сфері безбар’єрності. В їхню основу покладені міжнародно-правові акти, норми українського законодавства, практики роботи.

Читайте також: В українській бібліотеці у Відні показали мюзикл про письменників Розстріляного відродження

Як повідомлялося, уряд ухвалив План заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Він передбачає реалізацію 15 міністерствами та держорганами 472 заходів в цьому напрямку.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-