У «Дії» завершилося голосування за склад Національного журі на Євробаченні-2024

У «Дії» завершилося голосування за склад Національного журі на Євробаченні-2024

Укрінформ
У мобільному застосунку "Дія" завершилося опитування за склад Національного журі України на Євробаченні-2024.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне Євробачення.

Упродовж тижня українці мали змогу віддати голос за одного із 10 запропонованих кандидатів. Загалом в опитуванні взяли участь 235 572 користувачі. 

За правилами пісенного конкурсу, склад Національного журі буде оголошений 11 травня, у день гранд-фіналу Євробачення-2024 в Мальме. 

Кандидатами, з-поміж яких обирали українці, були FIЇNKA, Олексій Бондаренко, Олександр Варениця, Ірина Горова, Олена Коляденко, Макс Нагорняк, Анна Свиридова, Костянтин Томільченко, Олена Тополя (Alyosha) і Євген Тріплов. Хтось із них оцінюватиме виступи виконавців з інших країн у фіналі конкурсу. 

За результатами опитування буде сформований рейтинг - пʼятірці кандидатів, які наберуть найбільшу кількість голосів, запропонують підписати зобовʼязання члена Національного журі України на Євробаченні-2024. 

Головою журі автоматично стане кандидат із найбільшою підтримкою під час опитування. 

Якщо хтось із п’ятірки через вагомі причини або на обґрунтовані вимоги Європейської мовної спілки не зможе підписати зобовʼязання, членом журі стане наступний за кількістю голосів кандидат. 

За правилами Євробачення, склад Національного журі погоджує Європейська мовна спілка як організатор конкурсу. 

Читайте також: Національне журі голосує лише у фіналі - Скибінська про Євробачення-2024

Результати півфіналів Євробачення визначають винятково глядачі, тоді як у фіналі голосують ще й національні журі. 

Цього року українські глядачі зможуть голосувати за своїх фаворитів у першому півфіналі, 7 травня. Тоді ж на сцену піднімуться і представниці України, alyona alyona & Jerry Heil виступлять у першому півфіналі під номером 5.

Як повідомляв Укрінформ, цьогорічне Євробачення пройде у третьому за величиною місті Швеції - Мальме. Перший півфінал запланований на 7 травня, другий - на 9 травня. Гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня.

Фото: Eurovision Song Contest

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-