Держава має бути зацікавлена у підтримці театрів, які формують свідомість глядачів - експерт

Держава має бути зацікавлена у підтримці театрів, які формують свідомість глядачів - експерт

Відео
Укрінформ
Держава має бути зацікавлена у підтримці тих театрів, які формують не тільки психологічний клімат, а й свідомість глядачів.

Таку думку висловив генеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Михайло Захаревич у програмі Укрінформу "Самохвалов запитує".

"Держава повинна бути зацікавлена в тому, щоб підтримувати театри, які формують не тільки психологічний клімат, а й свідомість глядачів. Це дуже важливий інструмент. Це не заполітизований інструмент, це той інструмент, який дає можливість глядачу відчути себе людиною", – сказав Захаревич.

Крім того, він зазначив, що в країні мають існувати як незалежні театри, так і державні театри.

Захаревич зауважив, що театр наразі користується великою популярність через низку причин. "Народ України на сьогоднішній день у складному психологічному стані. З відомої причини, з причини війни... Люди хочуть спілкуватися, тому що набридло сидіти в бомбосховищах. У театрі живе спілкування, живі актори. Колективне сприйняття того, що відбувається на сцені, є унікальним", - підкреслив Захаревич.

Читайте також: Театр Франка зібрав для ЗСУ понад ₴2,3 мільйона на благодійному показі «Конотопської відьми»

Він зауважив, що популярністю користуються дійсно дуже гідні та якісні вистави.

Як повідомлялося, на благодійному показі вистави "Конотопська відьма" у столичному театрі ім. Франка, який відбувся 4 березня, зібрали 2 млн 349 тис. грн на потреби ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-