Sotheby's виставить на аукціон картини Моне, Пікассо та Бекона

Sotheby's виставить на аукціон картини Моне, Пікассо та Бекона

Укрінформ
Аукціонний дім Sotheby`s виставить на торги у березні шедеври Клода Моне, Пабло Пікассо та Френсіса Бекона.

Про це повідомляє Euronews Culture, передає Укрінформ.

Аукціон Modern and Contemporary Evening проведуть 6 березня, до 150-річчя першої виставки імпресіоністів, яка відбулась у Парижі у 1874 році.

На торги будуть виставлені полотна імпресіоністів Клода Моне, Альфреда Сіслея та Макса Лібермана, а також іспанського кубіста Пабло Пікассо та англійського експресіоніста Френсіса Бекона.

Читайте також: Екоактивісти облили супом картину Клода Моне «Весна»

Центральним лотом буде картина Клода Моне «Arbres au bord de l'eau, printemps a Giverny» («Дерева біля води, джерело в Живерні»), написана 1885 року. Ця картина була в одній приватній колекції протягом останніх двох десятиліть, а її оціночна вартість становить 8,1 мільйонів євро. Загалом на аукціоні представлять дві роботи французького митця.

Читайте також: У Відні відкрилася наймасштабніша виставка робіт Марчука

На аукціон також виставлять портрет роботи Пабло Пікассо «Luis Vilaro» («Луїс Віларо»), написаний 1904 року. Картина теж оцінюється у 8,1 мільйона євро.

Полотно Френсіса Бекона «George Dyer» («Джордж Даєр»), написане у 1970 році, з’явиться вперше за понад 50 років. Її вартість також оцінено у 8,1 мільйона євро.

Як повідомляв Укрінформ, у 2014 році картину Френсіса Бекона "Портрет Джорджа Даєра, який говорить" (Portrait of George Dyer Talking) була продана на торгах аукціонного будинку Christie's у Лондоні за рекордну суму - 42,1 мільйона фунтів (69,3 мільйона доларів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-