У Чернівцях до 75-річчя Володимира Івасюка проведуть театралізований концерт

У Чернівцях до 75-річчя Володимира Івасюка проведуть театралізований концерт

Укрінформ
У Чернівцях до 75-річчя від дня народження Володимира Івасюка проведуть театралізований концерт «Для сина. Елегії».

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

«У пам’ять про Володимира Івасюка та синів, яких ми втрачаємо. У Чернівцях 4 березня відбудеться театралізований концерт до 75-річчя від дня народження автора «Червоної рути»», - йдеться у повідомленні.

Організатори зазначають, що це буде співпродукція Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської та Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка.

У концерті використають вірші зі збірки «Елегії для сина» Михайла Івасюка та музичні твори його сина Володимира Івасюка – «Сухая верба (варіації на тему)», «П’єса №3», «Осіння картинка», «Мелодія».

Режисером постанови стане директор обласного муздрамтеатру Іван Бутняк.

У концерті візьмуть участь заслужений працівник освіти України Андрій Циганок, лауреатка міжнародних та всеукраїнських конкурсів Августа Шишкіна, народний артист України Павло Чеботов та заслужена артистка України Людмила Шапко.

Читайте також: У Львівській опері покажуть виставку скульптур та театралізоване музичне дійство

Як повідомлялося, у Чернівцях до 75-річчя від дня народження Володимира Івасюка започаткують всеукраїнський музичний фестиваль-конкурс «Водограй».

Володимир Івасюк - видатний український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики. Народився 4 березня 1949 року. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох вистав. Герой України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1994, посмертно).

Фото: Збруч

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-