Головний приз Берлінале отримав документальний фільм «Дагомея»

Головний приз Берлінале отримав документальний фільм «Дагомея»

Укрінформ
На 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі (Берлінале) головну нагороду - «Золотого ведмедя» - отримала документальна стрічка «Дагомея» режисера з французьким і сенегальським корінням Маті Діоп.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

У фільмі «Дагомея» йдеться про повернення до сучасного Беніну 26 предметів мистецтва держави Дагомея, захоплених та вивезених французькими колоніальними військами у 1892 році.

«Повертати - означає виявляти справедливість», - наголосила 41-річна Діоп, отримуючи приз.

Гран-прі Берлінале отримала стрічка південнокорейського режисера Хон Сан Су «Потреби мандрівника» з француженкою Ізабель Юппер у головній ролі, а приз журі - фільм «Імперія» Брюно Дюмона.

«Срібних ведмедів» отримали румунсько-американський актор Себастіан Стен за головну роль у драмі «Інша людина» та британська актриса Емілі Вотсон за роль другого плану у фільмі «Такі дрібниці».

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» отримав премію BAFTA

Нагороди також отримали Нельсон Карло де Лос Сантос Аріас з Домініканської Республіки за режисуру фільму «Пепе» та німецький режисер Маттіас Ґласнер - за найкращий сценарій до фільму «Вмирати».

Як повідомляв Укрінформ, цикл документальних фільмів «Воєнна розвідка України»: у небі, на морі, на землі» презентували на Берлінському кінофестивалі на стенді українського павільйону Європейського кіноринку EFM.

Кадр з фільму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-