Карандєєв та представники посольства Киргизстану обговорили культурний обмін між країнами

Карандєєв та представники посольства Киргизстану обговорили культурний обмін між країнами

Укрінформ
Т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні Ідрісом Кадиркуловим та радником Посла Есеном Аксамаєвим, де обговорили відновлення співпраці у сфері культури.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

“Культура Киргизстану – це культура світу, так само, як і українська культура. Ми повинні забезпечити доступ для наших громадян до культурної спадщини, яка цікава та важлива для обох наших країн“, – сказав Карандєєв.

Він висловив подяку за ініціативу Посольства Киргизької Республіки в Україні щодо відновлення співпраці у сфері культури.

Карандєєв відзначив важливість національно-патріотичного виховання та формування стійкої ідентичності у громадян обох країн.

“Ми виключаємо російський продукт в українському культурному просторі. Також важливо мінімізувати його у світі, адже Росія використовує свою культуру як один із шляхів розповсюдження пропаганди“, – сказав т. в.о. міністра культури.

Своєю чергою, Кадиркулов розповів про заходи, які планує посольство з нагоди відзначення 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Крім того, посол поділився реалізованими та запланованими досягненнями на шляху зміцнення співпраці обох країн в культурній сфері. Зокрема, за підтримки посольства було надруковано твори киргизького письменника-гуманіста Чингіза Айтматова українською мовою. Також було знято кінострічки, які планується перекласти українською мовою.

Читайте також: МКІП докладе максимум зусиль для збереження нематеріальної культурної спадщини України - Карандєєв

Як повідомлялося, тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв і представники посольства Литви обговорили питання співпраці та спільні ініціативи у сфері культури.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-