Вкрадена у 2020 році картина Ван Гога підлягає відновленню - реставраторка

Вкрадена у 2020 році картина Ван Гога підлягає відновленню - реставраторка

Фото
Укрінформ
Картину Ван Гога під назвою “Весняний сад”, яка була викрадена з нідерландського музею у 2020 році, повернуто ушкодженою, але вона підлягає відновленню.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NL Times.

“Картина Вінсента Ван Гога, викрадена з музею Вільяма Сінгера, що в місті Ларен, у 2020 році, була пошкоджена під час крадіжки, але підлягає відновленню, сказала реставраторка Мар'ян де Віссер”, - йдеться у повідомленні.

Фото: Arthur Brand / Supplied

Зазначається, що у вересні 2023 року невідомий чоловік повернув роботу, загорнуту в наволочку та пакет, детективу Артуру Бранду, який спеціалізується на пошуках зниклих предметів мистецтва.

За словами експертів, лівий верхній кут картини зазнав пошкодження, швидше за все, коли вона вдарилася об щось. На полотні також з'явилися кілька глибоких подряпин, що проходять через усі шари фарби. Одна з подряпин призвела до наскрізного прорізу. Проте експерти, які вивчали картину, вважають, що всі пошкодження можна виправити.

Реставрація проводитиметься в музеї Бойманса - ван Бенінгена в Роттердамі, де картина також періодично виставлятиметься на показ публіці.

“Все це не так уже й погано для нас”, - сказав Андреас Блюм з Музею Гронінгена.

Фото: Politie / Politie

Очікується, що 29 березня робота Ван Гога має повернутися до Гронінгенського музею, який є її споконвічним власником і який передав картину на певний час у музей співака Ларена, звідки її й викрали.

Читайте також: У Неаполі знайшли загублену картину Боттічеллі вартістю €100 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2020 р. у Нідерландах з музею Вільяма Сінгера, що в місті Ларен, вночі невідомі викрали картину нідерландського художника Вінсента Ван Гога “Весняний сад”, написану в 1884 році. Картина була вкрадена в день народження Ван Гога.

Перше фото: Marten de Leeuw / Courtesy of Gronginger Museum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-