Місце народження Народного Руху: на фасаді Будинку письменників відкрили меморіальну дошку

Місце народження Народного Руху: на фасаді Будинку письменників відкрили меморіальну дошку

Фото
Укрінформ
У Києві відкрили меморіальну дошку на фасаді будівлі Національної спілки письменників України, де в 1988-90 роках діяв оргкомітет Народного Руху України з відродження Української Державності.

Про це повідомляється в наданому Укрінформу пресрелізі.

"Тут знаходився штаб, де гуртувалися вперті мрійники, одержимі ідеями відновлення української державності. Про що засвідчує інформаційний посил, вилитий в бронзі: "У цьому будинку в 1988-90 роках за ініціативи українських письменників діяв оргкомітет Народного Руху України з відродження Української Державності", - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що під час заходу письменники, громадські діячі, колишні народні депутати та інші поділилися спогадами про події 30-літньої давнини. Крім того, вони відзначили особливу роль Спілки письменників України в гуртуванні волелюбної інтелігенції.

За словами голови НСПУ Михайла Сидоржевського, цей меморіальний знак стане своєрідною "охоронною грамотою" будівлі, адже "бажаючих переінакшити її призначення досі вистачає".

Дошка виготовлена народним художником України Миколою Біликом за меценатської підтримки колишнього народного депутата України Михайла Поживанова.

Читайте також: У Києві презентували інформаційний курс «ГУЛАГ. Історія боротьби»

Як повідомлялося, на адміністративній будівлі Верховної Ради відкрили меморіальну дошку пам’яті народних депутатів та працівників апарату ВРУ, які загинули, боронячи Україну.

Фото: 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-