«Книжковий Арсенал» оголосив прийом заявок на участь у цьогорічному фестивалі

«Книжковий Арсенал» оголосив прийом заявок на участь у цьогорічному фестивалі

Укрінформ
12-й Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч пройде з 30 травня до 2 червня.

Про це повідомляє пресслужба фестивалю, передає Укрінформ.

"Наша команда впевнена, що культура допомагає формувати міжнародну коаліцію на підтримку України. Однак справа не лише в цьому. З нещодавньої історії нам, українцям, чудово відомо, до чого призводить анігіляція культурного життя: занепаду оригінальної думки, втрати політичної суб’єктності, перетворення пережитої трагедії на руйнівну травму. Ми не можемо собі цього дозволити. Нам не можна зупиняти осмислення нашої дійсності, творення нового, експерименту з ідеями і формами — всього того, що і є культурою. Книжковий Арсенал займається саме цим — створює живильне середовище, в якому народжується нове і важливе, де обговорюється складне і гоїться болюче. Отже, ми зробимо усе, від нас залежне, щоб фестиваль відбувся якнайкраще і цього року", - сказала генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Зазначається, що фестиваль складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку, який буде проходити на першому поверсі Старого арсеналу.

Зокрема операторами продажу книжок запрошуються як окремі видавництва, так і книгарні, які представлятимуть книжки у секціях «Арткнига», «Художня книга», «Нон-фікшн», «Література для дітей і підлітків», «Мальописи». У фокусі будуть книги про війну, видані після 2014 року, видання створені ветеранами та учасниками війни, членами їхніх родин. Крім ярмарку на стендах видавців, вони будуть окремо представлені у просторі «Вітрина новинок».

Читайте також: У Софії Київській презентують факсимільні видання трьох Апостолів

Також у програмі цьогорічного Книжкового Арсеналу відбудуться події у межах фокус-теми фестивалю, літературної програми, програми для дітей та підлітків, спеціальної програми від українського «PEN», професійні події для видавців.

Зі спеціальною програмою Книжковий Арсенал прийматиме Літературний фестиваль-гість «П’ятий Харків». Це буде програма у співпраці та за кураторства Харківського Літературного Музею. Лекції, дискусії, перформанси та поетичні читання пройдуть на п’яти сценах фестивалю. Важливим голосом під час Книжкового Арсеналу також стануть виставкові мистецькі проєкти від сучасних митців.

Дедлайн прийому заявок на участь у ярмарку - 29 лютого 2024 року. Докладніше про умови участі можна дізнатися за посиланням.

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» засновано Мистецьким арсеналом з 2011 року. Щороку він збирає понад 100 іноземних гостей, більш як 200 видавців та культурних інституцій, понад 55 тисяч відвідувачів.

У 2019 році Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу». Його місія — створювати такі взаємодії між людьми, спільнотами, інституціями, коли поєднання естетичного переживання та інтелектуального включення в контексті книги посилює спроможність людини та суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-