Зарубіжна література займає понад 80% книжкового ринку України - експерт

Зарубіжна література займає понад 80% книжкового ринку України - експерт

Укрінформ
Зарубіжна література займає понад 80% українського книжкового ринку.

Про це сказав головний редактор видавництва «Фоліо» і письменник Олександр Красовицький на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Сьогодні зарубіжна література займає більше ніж 80%. Це дуже погана ситуація для внутрішнього ринку, але це зрозуміло, коли 30 років пригнічували вітчизняного автора. Його або витісняли в Росію, щоб він друкувався російською мовою, або люди йшли з професії. І пройде п'ять, або сім, або 12 років, коли у нас будуть і автори жіночих романів, і величезна кількість українського детективу... І є ще багато ніш, у яких взагалі ще не працюють українські автори, українські видавці», - наголосив Красовицький.

Він зазначив, що на початку повномасштабної війни українці віддавали перевагу українській класиці або історичній літературі.

«Зрозуміло, що люди намагалися шукати відповіді. Сьогодні ми маємо іншу картину на книжковому ринку. Серед лідерів ринку - інші жанри. Це нормально, це ескапізм у наших читачів - це фентезі та любовні романи. Люди вже шукають не відповіді, а можливості відволіктися від того, що відбувається», - сказав письменник.

Читайте також: В Україні презентували посібник, як учителям говорити з дітьми про війну

За його словами, обсяги книговидання в Україні зросли до 20-21 млн примірників, не враховуючи навчальну літературу. А 2022 році ці показники були на рівні 15 млн примірників.

Як повідомлялося, Український інститут книги оголосив про початок проведення мистецького конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції.

Фото Руслана Канюки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-