В Україні оголосили конкурс на здобуття хореографічної премії імені Шекери

В Україні оголосили конкурс на здобуття хореографічної премії імені Шекери

Укрінформ
Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття хореографічної премії імені А. Ф. Шекери у 2024 році.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"До 1 квітня Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти прийматиме документи на здобуття премії імені А. Ф. Шекери, що присуджується балетмейстерам за видатні досягнення у сфері хореографічного мистецтва. Розмір винагороди становить 20 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на конкурс висувається завершена постановка або сукупність постановок, прем’єри яких відбулися протягом останніх трьох років, але не пізніше, ніж за місяць до їх подання.

Водночас не приймаються постановки, які вже відзначали іншими преміями та державними нагородами.

Пропозиції щодо кандидатів вносять заклади культури усіх форм власності, які здійснюють професійну діяльність у галузі хореографічного мистецтва, Національна хореографічна спілка України, Національна академія мистецтв України, інші творчі спілки, а також громадські об’єднання, які діють у галузі професійного хореографічного мистецтва, заклади вищої освіти мистецького спрямування.

Читайте також: Визначили лауреатів премії імені Левка Ревуцького

З переліком необхідних документів для участі в конкурсі можна ознайомитись на сайті Держмистецтв.

Як повідомлялося, Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені Григорія Кочура 2024 року.

Фото: Freepik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-