У Рівному відкрили Лабораторію нематеріальної культурної спадщини

У Рівному відкрили Лабораторію нематеріальної культурної спадщини

Фото
Укрінформ
У Рівненському обласному центрі народної творчості відкрили Лабораторію нематеріальної культурної спадщини (НКС).

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Рівненської ОВА, передає Укрінформ.

“На Рівненщині відкрили Лабораторію нематеріальної культурної спадщини", - йдеться в повідомленні.

В обладміністрації наголосили, що це перший у регіоні освітньо-дослідницький інтерактивний простір для роботи з громадами з питань охорони, збереження, розвитку та популяризації живої спадщини.

Читайте також: Україна торік подала три елементи культурної спадщини на включення до списків ЮНЕСКО

За словами директорки Рівненського обласного центру народної творчості Ірини Рачковської-Баковецької, лабораторія стане осередком повного спектру роботи щодо охорони, збереження, розвитку та популяризації живої спадщини Рівненщини.

У Лабораторії НКС уже сформовано архів експедицій, створено фонд матеріалів досліджень, зібрано юридичну інформацію, висвітлено елементи і носіїв, розроблено методичні рекомендації щодо роботи з елементами тощо.

“Наші предки, бабусі та дідусі, зберігали нашу культуру. Не важливо, у якій формі вона була – чи то вишитий рушник, глиняний посуд, плетені вироби. Вони все це зберігали та передавали своїм дітям. Дуже важливо у час, коли ворог намагається знищити все українське – берегти історію та ретельно відтворювати культурну спадщину”, - зазначила на відкритті Лабораторії НКС заступниця начальника Рівненської ОВА Людмила Шатковська.

При Лабораторії проводитимуться семінари, дослідницькі студії, майстер-класи з народного мистецтва, виставки, фольклорні та етнографічні зустрічі і події, додали в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики України докладатиме максимум зусиль для того, щоб нематеріальна культурна спадщина України була збережена та позиціонована у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-