Вірші з порталу «Поезія вільних» потрапили на сторінки іноземного видання

Вірші з порталу «Поезія вільних» потрапили на сторінки іноземного видання

Укрінформ
Вірші від 18 авторів, які подавали свої твори для публікації на порталі «Поезія вільних», потрапили до книги британського фотографа і режисера Дауда Сарханді-Вільямса «Україна у війні: вуличне мистецтво, плакати + поезія».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Нещодавно вийшла друком книга британського фотографа і режисера Дауда Сарханді-Вільямса «Україна у війні: вуличне мистецтво, плакати + поезія», до якої, зокрема, увійшли 18 поезій від 18 авторів, які подавали свої твори для публікації на порталі «Поезія вільних», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Дауд Сарханді-Вільямс приїхав до Києва за шість місяців після початку повномасштабного вторгнення, щоб описати хроніку вуличного мистецтва, яке тоді прикрашало місто. Побувши в столиці, він вирішив випустити книгу про українське мистецтво під час війни. Окрім своїх світлин, автор додав на сторінки видання створені українськими митцями плакати та вірші молодих поетів, які митець обрав на власний розсуд з порталу «Поезія вільних». Незабаром всі 18 авторів отримають примірник видання з автографом митця.

Упорядником та українським автором видання став письменник Андрій Курков, який у передмові зазначив, що ця книга демонструє «відновну силу мистецтва під час війни», і що вона «проведе вас сучасною Україною більш чесно, ніж будь-яка майбутня історія».

Читайте також: МКІП докладе максимум зусиль для збереження нематеріальної культурної спадщини України - Карандєєв

Як повідомлялося, портал створено на початку березня 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-