У Чернівцях презентували дві книги про Леоніда Каденюка

У Чернівцях презентували дві книги про Леоніда Каденюка

Фото
Укрінформ
У Чернівцях на вечорі пам'яті першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка презентували дві нові книги про його життя і діяльність.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

"Вечір пам’яті "У вічному злеті", присвячений першому космонавту незалежної України Леонідові Каденюку, відбувся у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Під час заходу презентували декілька видань про життя та діяльність видатного буковинця, а також тізер повнометражного автобіографічного фільму, документи, пов’язані з Леонідом Каденюком. Гостям, зокрема, розповіли про новодруки "Перервана місія. Пам’яті Леоніда Каденюка" та "Захистимо свій дім - планету Земля", - йдеться у повідомленні.

Також присутні на вечорі мали нагоду переглянути книжково-ілюстративну викладку "Мені б зачерпнути неба…" та більше п’ятдесяти документів із фондів Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка, присвячених космонавту.

Читайте також: У Вінниці батьки загиблого захисника відкрили книгарню, про яку мріяв їхній син

Серед гостей вечора були науковці, молодь, митці краю, волонтери, вимушені переселенці.

Леонід Каденюк – український пілот-випробувач, який народився у селі Клішківці Дністровського (Хотинського) району Чернівецької області. Політичний діяч, генерал-майор авіації, перший і єдиний космонавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Герой України, кавалер ордена "За заслуги" III ступеня, кавалер ордена "За мужність".

28 січня йому мало б виповнитися 73 роки.

Фото: Чернівецька облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-