Universal Music видалить свої пісні з TikTok

Universal Music видалить свої пісні з TikTok

Укрінформ
Universal Music Group (UMG), який представляє таких артистів, як Тейлор Свіфт, Біллі Айліш та Аріана Гранде, заявляє, що видалить свою музику з TikTok опівночі 31 січня через те, що компанія не змогла домовитись з материнською компанією платформи ByteDance щодо роялті артистам.

Про це повідомляє Tech Crunch, передає Укрінформ.

UMG також планує припинити ліцензування контенту в TikTok і для його музичного сервісу TikTok Music.

У пресрелізі UMG звинуватила TikTok, який, як повідомляється, минулого року заробив близько 20 мільярдів доларів на рекламі, у спробі побудувати "музичний бізнес без сплати справедливої вартості за музику артистів". У заяві лейблу зазначається, що TikTok виплачує малі гонорари артистам і авторам пісень, "незважаючи на величезну і зростаючу базу користувачів та зростання доходів від реклами, на TikTok припадає лише близько 1% від нашого загального доходу".

Менеджери TikTok відповіли, що Universal Music Group "поставив власну жадібність вище за інтереси своїх артистів і авторів пісень". У заяві йдеться, що UMG "вирішили відмовитися від потужної підтримки платформи з більш ніж мільярдом користувачів, яка слугує безкоштовним інструментом для просування". В TikTok повідомили, що змогли досягти домовленостей з іншими лейблами щодо використання музики на своїй платформі.

Поточний контракт UMG з TikTok, підписаний у 2021 році, поширюється на музику, записану артистами лейблів UMG і авторами пісень, пов'язаними з Universal Music Publishing Group. Дія контракту закінчується 31 січня 2024 року, і UMG заявили, що не намагатимуться його поновити.

У пресрелізі UMG йдеться про те, що TikTok і Universal не дійшли згоди щодо виплат за записи, згенеровані штучним інтелектом з використанням матеріалів UMG. Крім того, TikTok не своєчасно видаляв контент, що порушує авторські права лейблу, кажуть в UMG.

Читайте також: Sony Music Group повністю вийшла з російського ринку

Конфлікт з UMG виник через те, що TikTok все більше зосереджується на створенні музики. Платформа позиціонує TikTok Music, який запустився минулого року в деяких країнах, як конкурента Spotify та Apple Music. TikTok запустив пілотну функцію AI Song, яка використовує штучний інтелект для створення пісень на основі підказок, які вводять користувачі. У лютому минулого року TikTok видалив музику великих звукозаписних компаній зі свого сервісу для частини користувачів в Австралії.

Як повідомляв Укрінформ, TikTok представив нову функцію, яка дасть користувачам можливість зберігати пісні, які вони знайшли в TikTok, на інших стримінгових сервісах музики на свій вибір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-