Український фільм «Степне» отримав нагороду кінофестивалю в Трієсті

Український фільм «Степне» отримав нагороду кінофестивалю в Трієсті

Укрінформ
Стрічка «Степне» української режисерки Марини Вроди отримала нагороду на 35-му Міжнародному кінофестивалі в Трієсті (Італія).

Про це повідомляється на сайті кінофестивалю, передає Укрінформ.

«Премію «Трієста» отримує фільм режисерки-дебютантки, який особливо вразив нас своїм меланхолійним зображенням життя села, що зникає, болю та зниклих надій, поданих водночас із ніжністю та правдиво», – йдеться у заяві журі.

Фільм розповідає про історію кількох днів життя літнього чоловіка, який приїздить в українське село Степне, щоб доглядати за своєю матір‘ю. Перед самою смертю мати розповідає йому про набір речей, закопаних у сараї, що повернуть головного героя у спогади та змусять згадати про колишні мрії та все, чого він жадав, проте так і не досяг.

Головні ролі у фільмі виконали Олександр Максяков, Ніна Антонова, Олег Примогенов і Радмила Щеголева. Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно та знято спільно з Німеччиною, Польщею і Словаччиною.

Читайте також: Україна представить цьогоріч свої фільми більш як на 10 кінофестах

Міжнародний кінофестиваль у Трієсті – італійський кінофестиваль, присвячений кінематографу Центральної та Східної Європи. Його проводять із 1998 року з метою розвитку культурних обмінів.

Як повідомляв Укрінформ, на кінофестивалі у швейцарському Локарно (2-12 серпня) відбулася світова прем’єра стрічки “Степне” української режисерки Марини Вроди. Її також відзначили нагородою за найкращу режисуру.

Фото: сайт Міжнародного кінофестивалю в Трієсті 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-