У Миколаєві відкрилася виставка художниці Катерини Баранюк, яка продає картини для допомоги ЗСУ

У Миколаєві відкрилася виставка художниці Катерини Баранюк, яка продає картини для допомоги ЗСУ

Фото
Укрінформ
У рамках творчого циклу «Берегині України» у Миколаєві відкрилася виставка художниці Катерини Баранюк, яка продає свої картини на благодійних аукціонах, щоб зібрати кошти для ЗСУ.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила організаторка заходу, голова ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса», Заслужена працівниця культури України Валентина Кривцова.

«У Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка художниці Катерини Баранюк з м. Первомайськ «Берегиня буття». Це наша вже дванадцята виставка з творчого циклу «Берегині України». Головною місією жінки-берегині під час війни стає збереження та відродження головних цінностей України: родини, традицій, культури», - сказала Кривцова.

За її словами, для своєї персональної виставки Катерина підготувала мальовничі картини, кольорову графіку та сучасне мистецтво витинанки. Особливо привертають увагу графічні натюрморти, які вражають своєю витонченістю.

На виставці також представлено нове витинанкове панно, яке художниця створила саме для цього заходу. Назву йому дали гості виставки : "Пішли, щоб народитися". Композиція відображає жінок у молитві, над якими намагається злетіти у небо сміливий птах. Біля ніг берегинь зростає золоте колосся пшениці.

У Миколаєві відкрилася виставка художниці Катерини Баранюк, яка продає свої картини на аукціонах, щоб зібрати кошти для ЗСУ / Фото надані Валентиною Кривцовою

«Творчістю Катерина займається майже 20 років. Її доробок налічує понад 1000 живописних та графічних картин. Роботи художниці посідають призові місця на міжнародних і всеукраїнських конкурсах та виставках. А з початку повномасштабного вторгнення майже усі свої картини вона розпродала на благодійних аукціонах, аби зібрані кошти передати на допомогу ЗСУ», - зазначає Кривцова.

Катерина Баранюк народилася у м. Первомайськ Миколаївської області. З дитинства займалася творчістю, віддавала перевагу малюнку. Навчалася у Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки, а згодом продовжила освіту у Харківській академії дизайну і мистецтв. Працювала у Первомайській дитячій художній школі.

Завдяки внутрішньому потенціалу та бажанню творчо зростати, креативна художниця у 2021 році відкрила власну авторську студію «Kat_rina. art» для навчання творчості дітей та дорослих.

Читайте також: У Київській ОВА відкрили виставку картин ірпінського художника Задворського

У 2023 році майстриня заснувала благодійний фонд «Янголи нескорених» для підтримки наших захисників. Одним з яскравих щорічних благодійних проєктів є «Різдво для нескорених». Також Фонд став співзасновником фестивалю «Вінграновський art фест», основною метою якого стало збереження української культури.

Як повідомлялося, у Миколаєві відкрилася благодійна виставка-продажа фоторобіт миколаївського десантника, військовослужбовця 79 ОДШБ Михайла Митрохіна "Carpe diem" (Лови момент).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-