В Україні затвердили Стандарт профільної музичної освіти

В Україні затвердили Стандарт профільної музичної освіти

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики вперше в історії затвердило Стандарт профільної музичної освіти, що здобувається на основі початкової музичної освіти одночасно з повною загальною середньою освітою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

“Метою профільної музичної освіти є розвиток і поглиблення спеціальних здібностей учнів, розширення їх естетичного досвіду, формування ціннісних орієнтацій у процесі активної навчальної та фахової музичної діяльності, набуття здобувачем комплексу професійних, у тому числі виконавських, теоретичних та творчих компетентностей, що відповідають вимогам до результатів здобуття спеціалізованої профільної мистецької освіти, та орієнтування здобувача на продовження навчання на рівні вищої спеціалізованої музичної освіти”, - ідеться у повідомленні.

Головним завданням затвердженого стандарту є забезпечення якісної профільної музичної освіти, яка надається музичними ліцеями.

Стандарт містить обов’язкові результати навчання, які мають досягти учні старшої школи мистецьких ліцеїв музичного спрямування та перелік обов’язкових освітніх компонентів, з яких випускники таких ліцеїв мають скласти атестацію для завершення опанування відповідної освітньої програми.

Читайте також: Цикл статей, присвячений джазовій музиці в Україні, вперше вийде англійською мовою

Стандарт також стане основою для розроблення Типової освітньої програми третього рівня повної загальної середньої освіти з музичного мистецтва.

З документом можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Національний будинок музики розпочав новий цикл освітніх концертів "Baroque Education".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-