Крістофер Нолан отримає головну французьку премію «Сезар»

Крістофер Нолан отримає головну французьку премію «Сезар»

Укрінформ
Режисер фільму «Оппенгеймер» Крістофер Нолан наступного місяця стане володарем французької кінопремії «Сезар», яка є еквівалентом американського «Оскару».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews Culture.

У французькій Академії мистецтв та технологій кінематографа, яка вручає премію «Сезар», зазначили, що вихід кожного фільму Нолана був «великою подією» з моменту його дебюту з картиною «Переслідування» 1998 року. Там додали, що режисер «має непохитну пристрасть і відданість театральному досвіду кіно, постійно розбиваючи межі кінематографічного сторітелінгу».

Зазначається, що багато фільмів Нолана, зокрема трилогія «Темний лицар», «Початок», «Інтерстеллар» і «Дюнкерк», отримали численні нагороди, проте жодного «Оскара» режисер досі не отримав. Водночас його картина «Оппенгеймер» вже здобула п’ять «Золотих глобусів».

49-та церемонія вручення премії «Сезар» за найкращу режисуру відбудеться 23 лютого в паризькому концертному залі «Олімпія».

Читайте також: Кінопремія Critics Choice Awards оголосила переможців

Академія мистецтв та технологій кінематографа (фр. Académie des arts et techniques du cinéma або "Французька Академія кінематографічних мистецтв") — професійне об'єднання діячів кіномистецтва Франції, засновник кінопремії "Сезар". Вона є другою за величиною у світі після Американської кіноакадемії.

Як повідомляв Укрінформ, фільм Крістофера Нолана «Оппенгеймер» став тріумфатором на 29-й церемонії премії «Вибір критиків» від Асоціації телекінокритиків США, здобувши 8 нагород.

 Фото: ew.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-