У Нацопері відбувся концерт до Дня Соборності

У Нацопері відбувся концерт до Дня Соборності

Укрінформ
У неділю, 21 січня, в Національній опері України імені Т. Г. Шевченка відбувся концерт до Дня Соборності за участі виконавців з усієї країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Зазначається, що концерт обʼєднав виконавців із Національного академічного театру опери та балету України імені Т. Г. Шевченка, Одеського національного академічного театру опери та балету, Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка, Дніпровського академічного театру опери та балету та Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва.

Учасників і глядачів концерту привітав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. «Концерт до Дня Соборності – це чудовий приклад того, як культура обʼєднує нашу велику країну, адже у ньому представлені виконавці з оперних театрів різних регіонів України: Києва, Одеси, Львова, Харкова, Дніпра, які об’єдналися задля популяризації національної та європейської музичної спадщини», – зазначив він

У МКІП зауважили, що спільний мистецький проєкт оперних театрів України складається з творів української оперної та балетної класики, а також представив європейські твори, символізуючи єдність України з Європою.

У першій частині були виконані твори українських композиторів: М. Скорика, К. Данькевича, К. Стеценка, М. Лисенка, Ю. Мейтуса, А. Кос-Анатольського, А. Загайкевича, Є. Станковича та М. Скорульського. У другій – європейських: Дж. Верді, Дж. Пуччіні, Г. Доніцетті, Дж. Россіні, Л. Деліба та Ш. Гуно. Завершила концерт сакральна для українців «Молитва за Україну» М. Лисенка на слова О. Кониського.

Читайте також: МКІП запрошує обговорити критерії відбору кандидатів від міністерства до Наглядової ради УКФ

Як повідомляв Укрінформ, у провідному концертному залі Нью-Йорка «Карнегі-хол» юні переможці першого Всеукраїнського музичного конкурсу представили твори відомих українських композиторів – Бориса Лятошинського, Геннадія Саська, Ганни Гаврилець, Ігоря Шамо, Людмили Шукайло, Миколи Леонтовича, Миколи Лисенка та Мирослава Скорика.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-