BAFTA оголосила номінантів: фільм «20 днів у Маріуполі» претендує на дві нагороди

BAFTA оголосила номінантів: фільм «20 днів у Маріуполі» претендує на дві нагороди

Укрінформ
Британська премія BAFTA оголосила цьогорічних номінантів, серед яких і документальний фільм «20 днів у Маріуполі», представлений у двох категоріях.

Повні списки номінантів викладені на сайті премії, передає Укрінформ.

Зокрема, у категорії «Найкращий документальний фільм» стрічка про перші дні облоги Маріуполя російськими загарбниками змагатиметься з фільмами «Американська симфонія» (American Symphony), «За межами утопії» (Beyond Utopia), «Незмінний: Майкл Джей Фокс» (Still: A Michael J. Fox Movie) та Wham! (про однойменний англійський гурт).

Крім того, «20 днів у Маріуполі» також представлено у номінації «Найкращий неангломовний фільм». Її конкурентами стали «Анатомія падіння» (Anatomy of a Fall), «Минулі життя» (Past Lives), «Снігова спільнота» (Society of the Snow) та «Зона інтересів» (The Zone of Interest).

Найбільше номінацій на BAFTA Film Awards 2024 отримали фільми «Оппенгеймер» (13), «Бідолахи» (11), «Вбивці квіткової повні» й «Зона інтересів» (по 9).

Переможців BAFTA оголосять 18 лютого.

Читайте також: Мстислава Чернова номінували на премію Американської гільдії режисерів за фільм «20 днів у Маріуполі»

Як повідомляв Укрінформ, фільм «20 днів у Маріуполі», який розповідає про облогу міста від 24 лютого 2022 року, - режисерський дебют воєнного кореспондента фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова. Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсер і журналіст Василіса Степаненко. За роботу в Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію.

Вперше картина була показана на «Санденсі» — одному з головних фестивалів незалежного кіно у США — у секції World Cinema Documentary Competition і здобула Приз глядацьких симпатій.

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» потрапив у шортлист «Оскара»

Українська прем'єра відбулася на фестивалі Docudays UA, де «20 днів у Маріуполі» став найкращим фільмом Національного конкурсу, а також володарем призу глядацьких симпатій.

Також картина отримала нагороди Міжнародного кінофестивалю у Клівленді (США), DocAviv (Ізраїль), Sheffield DocFest (Велика Британія), DocEdge (Нова Зеландія), Премій Cinema for Peace (Німеччина), Royal Television Society (Велика Британія).

Як повідомлялося, у США оголосили переможців кінопремії «Еммі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-