У театрі на Подолі поставили виставу «Процес» за мотивами Кафки

У театрі на Подолі поставили виставу «Процес» за мотивами Кафки

Фото
Укрінформ
У Київському академічному драматичному театрі на Подолі відбулася прем’єра вистави "Процес" за мотивами однойменного роману Франца Кафки.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Це неординарна вистава, що говорить про життя, війну, політику, фатум мовою гумору та метафор», - так описує свою нову театральну постановку театр на Подолі.

Як відомо, роман «Процес» одного із найвизначніших німецькомовних письменників XX століття був опублікований (як і більша частина його творів) лише у 1925 році, після смерті Франца Кафки. За життя письменника друком вийшли два уривки з роману, над яким він працював у 1914-1915 роках.

У театрі на Подолі поставили виставу "Процес" за мотивами Кафки / Фото Ірина Марконі

У творі «Процес» йдеться про Йозефа К., якого переслідує невідома сила правосуддя: в його оселю зненацька приходять невідомі люди та арештовують з невідомої причини. Згодом намагання головного героя з’ясувати суть звинувачень стають марними через усвідомлення абсурдності всього цього «таємного правосуддя», коли людині не належить її життя, а нею щось чи хтось керує.

Це перша постановка за романом «Процес» на театральних сценах Києва.

Ідея, адаптація та музичне оформлення – Давид Петросян. Художник-постановник та художник з костюмів – Анна Шкрогаль.

У виставі «Процес» грають: Ольга Голдис, Олег Стефан, Артем Атаманюк, Іван Шаран, Леонід Шеревера, Костянтин Темляк, Юрій Феліпенко, Максим Максимюк, Артем Каратаєв, Євген Ковирзанов.

Читайте також: У театрі на лівому березі готують прем’єру за п'єсою Мартіна МакДони

Як повідомляв Укрінформ, український режисер Давид Петросян часто працює з творами світової та української класики. Зокрема в Національному театрі імені Івана Франка йде «Війна» (за п’єсою Ларса Нурена), «Снігова королева» за Гансом Крістіаном Андерсеном, «Земля» (за Ольгою Кобилянською), «Кассандра» (за Лесею Українкою), «Візит» (за п’єсою Фрідріха Дюрренматта). В 2023 році Петросяна було призначено головним режисером Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької (Львів), де він також поставив виставу «Земля» (за Ольгою Кобилянською).

У Театрі на Подолі також йде його вистава «Цар Едіп» (за Софоклом) із В'ячеславом Довженком і Наталею Сумською в головних ролях.

Фото: Ірина Марконі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-