Карандєєв провів виїзну нараду в реставраційному центрі України

Карандєєв провів виїзну нараду в реставраційному центрі України

Фото
Укрінформ
Посилення інституційної спроможності реставраційної діяльності – один з пріоритетів державної політики у сфері культурної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час виїзної наради в Національному науково-дослідному реставраційному центрі України, повідомляє пресслужба МКІП.

«Збереження та посилення інституційної спроможності реставраційної діяльності, а також масштабування осучасненого освітнього аспекту цієї сфери є наразі основним завданням і пріоритетом державної культурної політики. Це важлива частина охорони культурної спадщини, за яку Україна звитяжно бореться з ворогом», – сказав Карандєєв.

Читайте також: Карандєєв - про руйнування культурних об'єктів Росією: МКІП розробляє систему моніторингу і фіксації

Зазначається, що під час наради йшлося про важливість реставраційної діяльності під час війни, виклики, пов’язані з руйнацією ворогом культурного надбання України, а також відновлення евакуйованих колекцій й передачу професійних тонкощів прийдешнім поколінням.

Ростислав Карандєєв провів виїзну нараду в Національному науково-дослідному реставраційному центрі України / Фото: МКІП

Національний науково-дослідний реставраційний центр України – це провідний заклад у реставраційній галузі, заснований у 1938 році. Центр поєднує практичну реставрацію з науково-експериментальною роботою та співпрацює з музейними, науковими і спорідненими реставраційними міжнародними організаціями.

Як повідомлялося, раніше т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявляв, що дефіцит кадрів є найбільш гострою проблемою в реставраційній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-