У Національній філармонії пролунають твори українських композиторів різних епох

У Національній філармонії пролунають твори українських композиторів різних епох

Укрінформ
Національний академічний духовий оркестр під орудою Івана Стецького під час концерту «Українська рапсодія» у Національній філармонії виконає «Концертіно» сучасного композитора Едварда Кравчука.

Про це Укрінформу повідомила керівниця комунікаційного відділу Національної філармонії України Ольга Стельмашевська.

«Оркестр запрошує у колоритну та яскраву мандрівку творчістю українських композиторів різних епох – від легендарної потужної увертюри до опери «Тарас Бульба» основоположника вітчизняної музики Миколи Лисенка до «Концертіно» Едварда Кравчука», - сказала Стельмашевська.

За її словами, назву концерту дала «Українська рапсодія» швейцарського композитора Франко Чезаріні, натхненна українським фольклором.

На початку концерту прозвучать урочисті фанфари «Слава Україні!» для великого духового оркестру сучасної композиторки, піаністки і органістки Ірини Алексійчук, написані вже під час широкомасштабного вторгнення РФ. У жовтні 2022 року до композиторки звернувся Алан Тонгрет, керівник TongretARTS LLC, і замовив написання цього твору на підтримку України та демократії в усьому світі до річниці початку повномасштабної війни Росії проти України. Головною умовою було те, щоб світову прем'єру та студійний аудіозапис здійснив саме Національний академічний духовий оркестр України. Генеральний директор колективу Олександр Піроженко підтримав цю ідею. Результат співпраці можна буде почути на концерті 24 січня.

Читайте також: Артисти балету Львівської національної опери розпочали гастролі у Тайвані

За даними Spotify, музику Едварда Кравчука за останній рік прослухало понад 7 мільйонів меломанів у всьому світі.

Фото надані Національною Філармонією

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-