Українські театри не конкурують, а активно підтримують один одного - Монастирська

Українські театри не конкурують, а активно підтримують один одного - Монастирська

Ексклюзив
Укрінформ
Непересічною подією в культурі України 2023 року є те, що українські театри замість того, щоб конкурувати, стали активно підтримувати один одного.

Про це в коментарі Укрінформу сказала оперна співачка, солістка Національної опери України Людмила Монастирська.

«Наприкінці літа я була запрошена виконати партію Аїди в однойменній опері Дж.Верді в «Дніпро Опера», диригував – Василь Коваль. А в листопаді пан Василь був запрошений до Києва, щоб диригувати «Аїду» в Національній опері України. В грудні я була знову в Дніпрі – тепер уже співала титульну в «Турандот». На січень 2024 року в Національній опері Анатолій Солов’яненко планує гала-концерт за участі артистів не тільки нашого рідного театру, а й запрошених солістів з Дніпра, Харкова та Одеси. От такий своєрідний культурний обмін», - сказала вона.

Безумовно важливими подіями в культурі України 2023 року Монастирська назвала потрапляння української стрічки «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова у шортліст премії одразу в двох категоріях – «Найкращий міжнародний фільм» та «Найкращий документальний фільм».

Вона також відзначила, що «Nadiya Ukraine: The National Ballet of Ukraine» – відеоверсія грандіозного концерту, що відбувся минулого року в Орландо (США), отримала найпрестижнішу міжнародну нагороду, телевізійний аналог премії «Оскар» – EMMY Award.

Читайте також: Для мене подія, коли на виставу приходять військові - Наталія Сумська

«А найграндіознішою подією 2023 року я вважала би багатогодинний гала-концерт на честь нашої перемоги і дуже сподіваюсь і вірю в те, що наступного року моя мрія (впевнена, що це наша спільна мрія) обов’язково здійсниться» – наголосила Монастирська.

Як повідомляв Укрінформ, театральний аналітик, засновник порталу «Театральна риболовля» Сергій Винниченко наголосив, що в 2023 році український театр почав повертатися до медійного поля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-