Сфера культури України значною мірою фінансується за рахунок донорів - Карандєєв

Сфера культури України значною мірою фінансується за рахунок донорів - Карандєєв

Ексклюзив
Укрінформ
Сфера культури України нині значною мірою фінансується за рахунок донорів.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

"Ми маємо чесно казати, ми живемо зараз за рахунок донорів. І уряд, і Президент України неодноразово казали, що макрофінансова допомога є сьогодні визначальною для стійкості України. Весь гуманітарний комплекс, в тому числі сфера культури, сьогодні значною мірою фінансується за рахунок донорів. І ми розуміємо, що без такої підтримки світової спільноти ми не витягнемо", - зазначив Карандєєв.

Він наголосив, що культурна спадщина України є частиною світової спадщини, і нехтувати нашими проблемами - це означає нехтувати культурою світу.

Читайте також: Понад 800 тисяч книжок передали українським дітям за 1,5 року благодійної акції

"Слава Богу, є люди, які приймають рішення в міжнародному співтоваристві, в країнах, які є нашими партнерами, союзниками - є розуміння культури як важливого чинника опору державі-агресору. До речі, я вам хочу сказати, що це великий виклик, взагалі розуміння того, що культура важлива як складова опору, як складова боротьби з агресором, як складова формування нашої внутрішньої сили, внутрішньої нашої національної ідентичності, як складової духовного опору. Без цього ми не можемо розраховувати на належну мотивацію людей на фронті, на мотивацію, в мирні часи", - зазначив Карандєєв.

Як повідомляв Укрінформ, Україну вперше обрали до складу Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-