Рейтинг найпопулярніших особистостей Франції очолив музикант Жан-Жак Гольдман

Рейтинг найпопулярніших особистостей Франції очолив музикант Жан-Жак Гольдман

Укрінформ
Сьомий раз поспіль список 50 найпопулярніших людей Франції очолив музикант та композитор Жан-Жак Гольдман, а єдиним політиком у цьому переліку виявився ультраправий Жордан Барделла, який посів 30-те місце.

Як передає Укрінформ, видання Le Journal du dimanche опублікувало результати традиційного для французів опитування, яке проводиться вже 35 років.

«Незважаючи на те, що йому 72 роки, Жан-Жак Гольдман продовжує зворушувати своїх найвідданіших шанувальників після того, як наприкінці 2023 року повернувся на авансцену», - пише видання.

Друге місце у рейингу посів музикант Флоран Паньї. На третьому - астронавт Тома Песке, який обійшов навіть народного улюбленця - актора Омара Сі.

Голова апртії «Національне об'єднання» 28-річний Жордан Барделла, увірвавшись до рейтингу, випередив навіть свою більш помірковану праву союзницю Марін Ле Пен, яка цього року посіла 61-ше місце.

Президент Франції Еммануель Макрон опустився на 63-тє місце, порівняно з 35-м у 2022 році. На це вплинула, зокрема, непопулярна пенсійна реформа та масові заворушення після вбивства поліцейськими 17-річного Нахеля Мерзука.

У рейтингу лише 18 жінок, і найвищу сходинку серед них посідає акторка Софі Марсо.

Читайте також: Спадкоємиця L'Oreal стала стала першою жінкою зі статками понад $100 мільярдів

З-поміж спортсменів до рейтингу потрапили зірка збірної Франції з регбі Антуан Дюпон, футбольна легенда Зінедін Зідан та гравець «ПСЖ» Кіліан Мбаппе, який з 4-го місця змістився на 22-ге.

Як повідомлялось, за результатами опитування, проведеного комунікаційною агенцією CorioLink, французи найбільше хотіли б поговорити за келихом пива із колишнім прем'єр-міністром Едуаром Філіппом, натомість чинний президент Еммануель Макрон лише на четвертому місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-