Український ПЕН оголосив список найкращих книжок 2023 року

Український ПЕН оголосив список найкращих книжок 2023 року

Укрінформ
Громадська організація «Український ПЕН» обрала найкращі українські книжки 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба громадської організації, передає Укрінформ.

Так, серед найкращих книжок у номінації «Художня література» прозові твори «Мертві стукають» (Вікторія Дудик); «Колонія. Нові темні віки» (Максим Кідрук); «Драбина» (Євгенія Кузнєцова ); «Дзвінка. Українка, народжена в СРСР» (Ніна Кур’ята); поезія «Смарагдова сукня» (Тетяна Винник); «Перекопане» (Ярослав Гадзінський; «Дні тривог» (Анатолій Дністровий); «Тут були ми» Артур Дронь; «Скрипниківка» (Сергій Жадан ) та інші.

До списку книг в жанрі «Нон-фікш» потрапили: «В кафе екзистенціалістів: свобода, буття та абрикосові коктейлі» (Сара Бейквелл); «Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну» (Володимир В'ятрович); «69 спецій для серця» (Андрій Гудима) та інші.

Серед есеїстики виділено: «Марсіани на Хрещатику. Літературний Київ початку ХХ століття» (Віра Агеєва); «Ерос і Психея» (Володимир Єрмоленко); «Схід українського сонця» (Катерина Зарембо) та інші.

У категорії біографія / мемуари/ інтерв'ю / епістолярій / щоденники (українською і переклади) – «Мистецтво рівноваги. Максим Рильський і його час» (Віра Агеєва); «Леся Українка. Книги Сивілли» (Тамара Гундорова); «#Маріуполь #Надія» (Надія Сухорукова) та інші.

Читайте також: Найпопулярніші книги з історії, які купували українці у 2023 році

До списку найкращих видань для дітей та підлітків увійшли: «Різдвяні справи детектива Жерара» (Іван Андрусяк), «Годинник Аріадни» (Анна Багряна), «Ольвія. Зима змін» (Олексій Гедеонов) та інші.

З повним списком найкращих книжок 2023 року можна ознайомитись за посиланням.

Як повідомлялося, на книжковому фестивалі Kyiv Book Weekend презентували документальну книгу Артема Шевченка «Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-